Odczytaj współrzędne wierzchołka paraboli ,która jest wykresem funkcji określone
xdxd: Odczytaj współrzędne wierzchołka paraboli ,która jest wykresem funkcji określonej wzorem:
a. f(x) = −2( x + 3) 2−5
b. f(x) = 3( x − 4) 2 + 9
c. f(x) = −7( x + 9) 2−1
27 maj 08:12
wredulus_pospolitus:
jeżeli masz funkcję postaci:
f(x) = a(x − p)2 +q
to wierzchołek ma współrzędne (p , q)
zastosuj tą wiedzę do zadania
27 maj 08:21
kinga:
15 wrz 14:11
kinga:
15 wrz 14:11
chichi:
@
wredulus−pospolitus pokazał jak odczytać współrzędne,już nawet czytać nie potraficie?
15 wrz 14:25