Statystyka
sovitt: Cześć, jak się za to zabrać? Zad . Z partii żarówek wylosowano 9 i uzyskano średni czas
świecenia 2880 godz.
Odchylenie standardowe σ=45 godz. Zakładając , że czas świecenia żarówek ma rozkład
normalny oszacować przedziałowo średni czas świecenia żarówek, przyjmując poziom
ufności
0,99.
26 maj 21:50
a7:
| | 45 | | 45 | |
2880−2,576* |
| < μ < 2880+2,576* |
| |
| | 2 | | 2 | |
μ=2880±57,96
26 maj 21:58
a7: | | 45 | | 45 | |
sorki przynajmniej jeden chochlik był |
| = |
| |
| | √9 | | 3 | |
μ=2880±38,64
?
26 maj 22:01
sovitt: A skąd to 2,576?
26 maj 22:01
sovitt: Nie mam odpowiedzi
26 maj 22:01
26 maj 22:11