TRYGONOMETRIA
Chila: Oblicz:
tg10 * tg20 * tg30 * tg40 * tg50 * tg60 * tg70 *tg80
25 maj 21:48
Eta:
1
25 maj 21:48
ABC:
1
25 maj 21:48
ABC:
25 maj 21:48
Eta:
25 maj 21:49
Minato:
zastosuj wzór
tg(x) = ctg(90−x) oraz tgx•ctg = 1
25 maj 21:50
Eta:
tgx*ctg ≠ 1
25 maj 21:51
Minato:
zjadł się x

tgx•ctg
x =1
25 maj 21:52
Eta:
25 maj 21:52
Chila: tg80=1tg10
A takie coś jak się dzieje?
25 maj 21:55
Minato:
ale to co napisałeś/łaś nie jest prawdą xd
25 maj 21:56
Eta:
Też tak można

Wszystko się uprości i wynik 1
25 maj 21:56
Minato: jest okej, widziałem tam w mianowniku ctg 10
25 maj 21:57
25 maj 21:58