matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przeciwobraz
Olek:
Niech T : F
w,2
(R,R)→R
2
będzie określoną dla dowolnego f = a
0
+ a
1
x + a
2
x
2
∊F
w,2
a
0
+ a
1
+2a
2
a
0
− a
1
+3a
2
wzorem T(f) =
. Wyznacz przeciwobraz T
−
1(b)
1
2
b =
25 maj 19:50
Olek:
:(
25 maj 20:59
Olek:
Δ
26 maj 08:23
Olek:
δ
26 maj 11:25