wielomiany
Aga: −x2+3x+9<0 prosze o pomoc. tylko innym sposobem nie na delte
27 lut 18:20
anies: Najszybciej i najprościej liczyć to deltą.
27 lut 18:24
Aga: no ale delta wynosi 27 ak dobrze policzylam a ja musze jeszcze zaznaczyc to na osi
27 lut 18:24
Aga: Pomocy Prosze

:(
27 lut 18:28
AS: Delta wynosi 45
27 lut 18:31
Aga: a no tak faktycznie dziekuje
27 lut 18:33
anies: Δ=45
√Δ=3√5
27 lut 18:33
nusiek: Δ= 9− 4*(−1)*9
Δ= 9+36
Δ=45
√Δ =
√45
x1=[ −b−
√Δ ] : 2a
x1=[ −9 −
√45 ] : −2
x2= [ −b+
√Δ ] : 2a
x2=[ −9 +
√45 ] : −2
i normalnie obliczasz .. nie ma rady
27 lut 18:34
nusiek: i właśnie
√45 to 3
√5 
........... mało ładna delta

ale dasz sobie radę
27 lut 18:36
edi: Jeżeli chcesz innym sposobem, nie na delte, to przekształć sobie najpierw do postaci
kanonicznej, a z tej na iloczynową. Inna sprawa, że deltą 3 razy szybciej
27 lut 19:24