matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanko
Poprostupatryk:
Hej hej Mam zadanko
https://zapodaj.net/images/518ad5d424733.jpg
Podłapałem je tu i rozwiązałem sam −
https://matematyka.pl/viewtopic.php?t=26694
Wyszły mi takie same równania jak odpowiadającym H = 16 i r = 32 Ale wychodzą mi różne odpowiedzi objętości stożka jak używam różnych wzorów na to samo
1
V
s
=
πr
2
*H
3
16πH
2
V
s
=
3H−24
512π
32
2
*16π
Nie wiem czy ogupiałem. Raz mi wychodzi
a raz
3
3
Ktoś widzi może jakiś głupi błąd?
24 maj 16:43
fil:
r
2
= 32
24 maj 16:49
Poprostupatryk:
Dzięki fil!
24 maj 16:52