Dla jakich wartości parametru m
Qwes: Dla jakich wartości parametru m (m∊R) zbiorem rozwiązań nierówności
| | (m+2)x2+x+m+2 | |
|
| <0 jest zbiór wszystkich liczb rzeczywistych? |
| | x2−(m+5)+9 | |
24 maj 14:06
Eta:
[(m+2)x
2+x+m+2] *[x
2−(m+5)+9]<0
to
parametr m spełnia układ warunków:
1/ a
1<0 ⇒ m+2<0
i 2/ Δ
1<0 ( Δ
1−−−delta w pierwszym czynniku)
i 3/ Δ
2<0
i działaj ...
24 maj 14:33
Jerzy:
A co będzie dla m = − 5 ?
24 maj 15:13
Eta:
Będzie to samo co dla warunków wyżej

mianownik dodatni
licznik parabola ramionami w dół i brak miejsc zerowych
24 maj 16:17
Jerzy:
Dla m = − 5 , do zbioru rozwiązań nie należą x = 3 lub x = − 3 i jeszcze dla wielu m mianownik
ma dwa miejsca zerowe
24 maj 16:34
Eta:
Jerzy piłeś coś?

dla m= −5 mianownik x
2+9>0 dla x∊R
Gdzie tu masz miejsca zerowe ?
24 maj 16:37
Jerzy:
Ślepota
24 maj 16:56
Eta:
24 maj 17:06
Qulka: mniej metanolu
24 maj 17:07
ICSP: Chyba etanolu
Metanol jest silną trucizną.
24 maj 17:13
fil: etanol to tylko trucizna
24 maj 17:14
Qulka: metanol powoduje ślepotę

a skoro ślepnie to powinien ograniczyć...
24 maj 17:15
fil: to juz jest faza III
24 maj 17:17
Eta:
24 maj 18:27