Python
Jula: Rozwiązuje zadanie ze Szkopułu w Pythonie. Mam pytanie, jak zrobić taki początek
Dla danych wejściowych: 1 2 3
Jak te dane wejsiowe wprowadzić, żeby sprawdzarka nie wywalała błedu?
a=int(input())
b=int(input())
c=int(input())
Bo tak to chyba brdzie żle?
23 maj 12:41
fil: a = input(...)
23 maj 12:49
fil: Ok, nie doczytalem, cos takiego:
a = input()
a = int(a)
23 maj 12:52
Jula: a = input()
a = int(a)
b = input()
b= int(b)
c= input()
c = int(c)
Tak

Chodzi mi o to aby "sprawdzarka" brała jakoś tak trzy liczby jak są określone na wejście
np 4 5 6
23 maj 12:55
fil: ale gdzie masz te liczby okreslone? Sama wprowadzasz z klawiatury, czy oddajesz program do
automatycznych testow?
23 maj 12:58
Jula: Oddaje do testów automatycznych Przy jednej danej to wiem ale pytam się dla dwóch i więcej gdy
np w programie jest napisane dla danych wejściowych np 5 i, 2,wynikiem jest ich suma
23 maj 13:52
fil:
a = input()
b = input()
a = int(a)
b = int(b)
print(a + b)
23 maj 14:01
Harry:
Python 3+
a = int(input('a: '))
b = int(input('b: '))
print(a + b)
23 maj 14:38
Jula: Hary na pewno nie tak, bo niepotrzebne jest to a
fil wywala taki błąd "1 runtime error 1"
23 maj 14:54
23 maj 15:01
Jula: Jak wczytać te dane?
23 maj 15:02
Jula: ok już wiem jakiś sposób skomlikowany
23 maj 15:09
Harry: Jaki?
23 maj 21:43