Liczby
Annnia: a+ bc =11
b+ ac=14
Oblicz a+bc
Doszłam jedyniw do tego że a+bc=25−a−b
22 maj 17:15
wredulus_pospolitus:
Cokolwiek więcej wiemy o tych tajemniczych a,b,c
22 maj 17:56
zuza: Podam w liczbach naturalnych
niech a=kc, b=lc
dodaj stronami i po redukcji
(m+n)(c+1) = 25
c=4
(a+b)/c=5
22 maj 17:57
wredulus_pospolitus:
Podaj TREŚĆ zadania
22 maj 17:59
Annnia: Nie muszą być naturalne, tylko tyle jest dane (dla dowolnych liczb a,b,c zachodzi...)
22 maj 18:01
Annnia: wreduluspospolitus
Dla dowolnych liczb rzeczywistych z,b,c zachodzą równania... Oblicz wartość wyrażenia a+bc
22 maj 18:02
Annnia: a,b,c* oczywiscie
22 maj 18:03
Minato:
| | b | | a | |
Nie może być dla dowolnych bo dla c = 0 wyrażenia |
| i |
| są nieokreślone. |
| | c | | c | |
Wiec napisz POPRAWNĄ treść zadania.
22 maj 18:04
Annnia: A jednak dla dowolnych
22 maj 18:05
wredulus_pospolitus:
To wygląda tragicznie −−− coś musiałeś/−aś namieszać z treścią zadania
22 maj 18:15
Iks: A masz odpowiedź?
22 maj 18:45
Iks: Pewnie nie poda bo wg mnie w treści coś brakuje
22 maj 19:26
Annnia: Mam odpowiedzi abcd do wyboru, ale nie wiem która prawdziwa
22 maj 20:23
Annnia: Iks, nikogo nie obchodzi co jest "wg ciebie" w treści zadania

chcesz inne tresci to napisz
sobie ksiazke a nie sie nabijaj
22 maj 20:27
wredulus_pospolitus:
A możesz zrobić zdjęcie tegoż zdania (i wrzucić na jakiś serwer) wraz z tym jakie są możliwe
odpowiedzi
22 maj 20:35
Iks: Chyba nie zrobi
22 maj 22:04
Annnia: A jak sie tu wstawia zdjęcie
22 maj 22:15
ABC: wstaw na zapodaj czy coś w tym stylu , a tutaj daj linka
22 maj 22:57
Iks: ABC to wyższa Szkoła jazdy Annnia musi to pocwiczyc
22 maj 23:19
Matfiz: na zapodaj.net można łatwo wrzucić
22 maj 23:25
aniabb: np a=8 b=12 c=4
22 maj 23:40
Iks: Zaraz ona wrzuci
22 maj 23:44
ICSP:
ac + b = 11c
a + bc = 14c
W = c
2 − 1
W
a = 11c
2 − 14c
W
b = 14c
2 − 11c
| | 25c2 − 25c | |
a + b = |
| |
| | c2 − 1 | |
| | 25 | |
Czyli może przyjąć każdą wartość oprócz |
| i 25 |
| | 2 | |
22 maj 23:51