matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
qwerty:
√
1+x
+2
Oblicz lim
x→
∞
√
x
2
+1
21 maj 20:41
qwerty:
podziel licznik i mianownik przez x
21 maj 20:46
qwerty:
tg3x
a takie coś lim
x→0
wiem, że jakoś trzeba dojść do tgx/x
2x
21 maj 20:59
Leszek:
tg 3x
3
tg 3x
3
=
*
→ 3/2
3x*2
2
3x
21 maj 21:05
Leszek:
tg 3x
3
tg 3x
3
=
*
→ 3/2
3x*2
2
3x
21 maj 21:05
Leszek:
tg 3x
3
tg 3x
3
=
*
→ 3/2
3x*2
2
3x
21 maj 21:05
qwerty:
stopklatka
21 maj 21:19