21 maj 20:10
: 2)
rysujesz prostą pionową x = 3 i zaznaczasz obszar na prawo od niej wraz z brzegiem
rysujesz prostą poziomą y = 4 i zaznaczasz to co jest poniżej bez jej brzegu
rysujesz prostą ukośną y = 2x + 1 i zaznaczasz to co jest ponad nią wraz z brzegiem
najtrudniej będziesz miała z tą ostatnia prostą, oprócz linijki musisz podstawić 2 punkty i
dopiero potem przyłożyć linijkę i narysować tą prostą np, x = 1, to y =3 oraz x= 3 , to y = 7
ten obszar, któy jest najgęsciej zakreskowany jest rozwiązaniem twojego układu nierówności,
mnie kreśl tych obszaró za gęsto, bo będziesz miała potem kłopoty z wizualną oceną co jest
gęściej a co mniej gęsto zakreskowane chyba, że zrobisz to trzema różnymi kolorami
21 maj 20:18
: Generalnie to do rozwiązania graficznie układu r−ń lub nierówności wystarczy linijka, ołówek i
kartka papieru w kratke ewentualnie kredki lub kolorowe pisaki,mam nadzieje, że choć 2 z tych
rzeczy posiadasz pod ręką jeśli nie, to masz jeszcze 40 min do najbliższego sklepu...po 21
tylko sklepy nocne i stacje beznzynowe.
Pamiętaj o założeniu maseczki i zachowaniu dystansu
21 maj 20:21
annabb:
1.a) y=−x/2−1
b) jak widać x≤−2
21 maj 21:55
annabb:
4 .
a) 4−3k>0 dla k<4/3
b) 0=(4−3k)•(−3)−k+7 dla k= 5/8
c) −k+7 =1 dla k=6
21 maj 22:00
annabb:

zadanie 5 A'=(−4;1)
21 maj 22:02
a7: zadanie 3
dodajemy II+III
5z=−5 czyli z=−1
wstawiamy z do I−szego oraz do II−giego
3x−y−1=3
x+y+2=−2
dodajemy I + II
4x=2 czyli x= 1/2
teraz wstawiamy x np. do pierwszego i mamy
x+y=−4 y=−4
12
robimy sprawdzenie
| | 1 | |
czyli x=12, y=−4 |
| , z=−1 |
| | 2 | |
21 maj 22:02
annabb: dodatkowo 4d −k+7<−5 dla k>12
21 maj 22:03
annabb:

zadanie2
21 maj 22:07
21 maj 22:11
: @22:07
formidable

widać zdążyłaś po kredki ")
21 maj 22:17
annabb: nie lubię tu rysować obszarów, ale po Twoim opisie mogłam poszaleć z bohomazem
21 maj 22:19