zad
fil: ZW funkcji
f(x) = √−√−x − 4
21 maj 14:17
Jerzy:
Wskazówka: √−x − 4 ≥ 0
21 maj 14:22
Minato:
x = −4
21 maj 14:22
Minato: a zbiór wartości to {0}
21 maj 14:22
Jerzy:
Pytanie jest o ZW.
21 maj 14:23
fil:
Tak to nalezy rozumiec?
−√−x − 4 >= 0
√−x − 4 <= 0
21 maj 14:50
Jerzy:
Czy pierwiastek może być ujemny ?
21 maj 14:52
21 maj 14:54
Bleee:
@fil
√cokolwiek ≥ 0
więc p{ −
− √cokolwiek = 0

jedyna możliwość
21 maj 14:56
Bleee:
√ − √cokolwiek = 0 (albo nie przyjmuje żadnej wartości)
21 maj 14:57