matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Parametr i funkcja
Noname:
Dla jakich parametrów a i b funkcja f(x) jest ciągła?
⎧
3x+2 dla x≤−2
f(x)=
⎨
ax
2
+3x+b dla −2<x<1
⎩
−2x+1 dla x≥1
21 maj 12:57
janek191:
a = 2 b = − 6
21 maj 13:03