proszę o pomoc.
Anusiak: CZy ktoś może mi pomóc ?
Zad. Narysuj wykres funkcji f(x)= −2 dla x ∊ (−∞, −2 >
−x−1 dla x ∊ (−2, 2)
2 dla x ∊ <2, +∞)
Znajdź miejsca zerowe, określ zbiór wartości, wykres I f(x) I , −f (−x)
27 lut 16:17
Godzio: pomoge ale czekaj bo troche zajmie mi rysowanie
27 lut 16:24
Anusiak: ok

dziękuję
27 lut 16:26
Godzio:

czerwony:
{ −2 dla x∊(−
∞,−2>
f(x) = { −x−1 dla x∊(−2,2)
{ 2 dla x ∊<2,
∞)
Mz: x = −1
ZW: (−3,1) ∪ { 2 }
zielony + to co ponad osią x:
g(x) = |f(x)|
fioletowy + te dwie półproste bo one zamieniają się miejscami co nie zmienia wykresu:
h(x) = −f(−x)
wszystko zrozumiałe ?
27 lut 16:35
Anusiak: dziękuję
27 lut 16:55