matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ile równa się liczba
Arek:
Ile równa się liczba 1+sin
4
22,5−cos
4
22,5? Wyszło mi że =2sin
2
22,5, ale nie wiem co dale jz tym
20 maj 14:50
fil:
1 + (sin
2
22.5 − cos
2
22.5)(sin622.5 + cos
2
22.5) = 1 − (cos
2
22.5 − sin
2
22.5) = 1 − cos45
20 maj 14:53