matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
K98R:
−x
3
−2x
2
−2x=0
20 maj 10:44
fil:
20 maj 10:44
fil:
20 maj 10:44
fil:
20 maj 10:44
Eta:
−x(x
2
+2x+2)=0 x=0 v x
2
+2x+2=0 −−− sprzeczne w zbiorze R Odp: x=0
20 maj 11:28