Wyznacz 𝑎_8.
kate: W ciągu arytmetycznym dane są: 𝑎3=√2, 𝑎12=√8. Wyznacz 𝑎8.
19 maj 23:01
Eta:
| | a12−a3 | | 4√2 | |
r= |
| = ...... = |
| |
| | 12−3 | | 9 | |
a
8=a
3+5r= ...........
19 maj 23:09
kate: dzięki
19 maj 23:12
ICSP:
a
12 − a
3 = 2
√2 −
√2 =
√2
19 maj 23:29
Eta:
Racja

( niepotrzebnie wpisałam 4
19 maj 23:31
19 maj 23:32
ICSP:
późna pora −> wszyscy się mylimy
| | 1 | |
kilka dni temu przy rozwiązywaniu równania nie wpisałem |
| |
| | 2 | |
potem przez przypadek nie podniosłem 2 do kwadratu
Wynik wyszedł dobry chociaż obliczenia były fatalne
Dlatego forum po 22 powinno być zamykane i otwierane o 6!
19 maj 23:33
ABC:
zabiłbyś tym Mariusza jak możesz takie rzeczy proponować
19 maj 23:35
Eta:
Otwierane po 6! godzinach czyli po 30 dniach
19 maj 23:50
ICSP:
19 maj 23:53
Eta:
19 maj 23:55