hej Kochani pomóżcie mam taki przykład do rozwiązania
kate:
log9√3/27
19 maj 22:10
fil: 4
19 maj 22:15
kate: a jak to zostało rozwiązane możesz rozpisać?
19 maj 22:17
fil: a co jest w podstawie logarytmu>
19 maj 22:18
kate: 9 z √3/27
19 maj 22:24
a7: log9√1/9=log9(9)−1/2=−1/2
19 maj 22:26
fil: | √3 | | 1 | | 8 | | 4 | |
log9 |
| = |
| * (− |
| ) * log33 = − |
| |
| 27 | | 2 | | 3 | | 3 | |
19 maj 22:26
kate: wielkie dzięki
19 maj 22:27
Eta:
| | | 5 | |
log32(31/2*3−3) = |
| = − |
| |
| 2 | | 4 | |
19 maj 22:33
kate: dziękuję
19 maj 22:43
ABC:
trzy osoby rozwiązywały i każda ma inny wynik
19 maj 22:53
kate: który jest prawidłowy?
19 maj 22:55
ABC:
| √3 | |
jeżeli miałaś tam |
| to Eta zrobiła dobrze ![emotka](emots/1/wesoly.gif) |
| 27 | |
19 maj 22:58
kate: bardzo dziękuję
19 maj 23:02