19 maj 21:03
ABC:
a dlaczego uważasz że nie można ?
19 maj 21:04
Leszek: Mozna zamienic !
19 maj 21:05
Ewa: wynik wychodzi inny
19 maj 21:06
ABC:
pokaż rachunki , wrzuć zdjęcie na zapodaj jeśli nie umiesz tu wpisać
19 maj 21:07
Leszek: Dlaczego ? ? ?
19 maj 21:07
Ewa: 2√6
19 maj 21:07
Ewa: a więc przyrównuje 15 do ac i później z tw. pitagorasa wychodzi poniższy wynik
19 maj 21:10
Leszek: Nic podobnego ! Wychodzi d2 = 24/25 ⇒ d= 2√6/5
19 maj 21:10
Ewa: stosunek wychodzi c=5a i podstawiam
19 maj 21:11
Ewa: sinalfa=√H{m} sinalfa=√1{5} √1{5}=√H{m} wtedy m=5H
19 maj 21:21