u | ||
u'= | ||
u+2y |
du | u | ||
= | |||
dy | u+2y |
vy | ||
v'y+v= | ||
vy+2y |
v | ||
v'y= | ||
v+2 |
dv | v | 1 | ||
= | ||||
dy | (v+2) | y |
v+2 | 1 | ||
dv= | dy | ||
v | y |
2 | dy | |||
(1+ | )dv= | |||
v | y |
v2 | ||
C−v=ln| | | | |
y |
u | v2y2 | |||
C− | =ln| | | | ||
y | y3 |
u | u2 | |||
C− | =ln| | | | ||
y | y3 |
u | u2 | ||
+ln| | |=C | ||
y | y3 |
vy−v(vy+2y) | ||
v'y= | ||
vy+2y |
vy−v2y−2vy | ||
v'y= | ||
vy+2y |
vy+v2y | ||
v'y=− | ||
vy+2y |
v+v2 | ||
v'y=− | ||
v+2 |
dv | v(v+1) | 1 | ||
=− | ||||
dy | v+2 | y |
v+2 | dy | ||
dv=− | |||
v(v+1) | y |
(2v+2)−v | dy | ||
dv=− | |||
v(v+1) | y |
2 | 1 | dy | ||||
( | − | )dv=− | ||||
v | v+1 | y |
v2 | C1 | ||
= | |||
v+1 | y |
v2y | |
=C1 | |
v+1 |
v2y2 | |
=C1 | |
vy+y |
u2 | |
=C1 | |
u+y |
C1±√C12+4C1y | ||
u= | ||
2 |
C1±√C12+4C1y | ||
y'= | ||
2 |
2 | |
dy=dx | |
C1±√C12+4C1y |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |