wykres funkcji
TłumokMatematyczny: Jak narysować taki wykres funkcji?
f(x) = x2 + x24 +x38 + ...
19 maj 13:41
ICSP: | | x | | x | | x | | x | | x | | x | | x | |
f(x) = |
| + |
| * ( |
| ) + |
| * ( |
| )2 + |
| * ( |
| )3 |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
19 maj 13:42
TłumokMatematyczny: Nadal nie wiem
19 maj 13:48
ICSP: f(x) = a + a*q + a*q2 + a*q3 + ...
Teraz lepiej widać?
19 maj 13:53
TłumokMatematyczny: Niestety nie wiem
19 maj 14:20
ICSP: To zacznij od prostych zadań na ciąg geometryczny
Tzn od rozpoznawania tego typu ciągów
Potem zajmij się bardziej zaawansowanymi
19 maj 14:22