trygonometria
Ania: czy robie to dobrze
tgx*tg2x=1 x∊(0,π)
2tgx2/1−tgx2=1 i tgx≠1 i tgx≠−1
3tgx2=1
tgx=−√3/3 lub tgx=√3/3
x∊(π/6, 5π/6)
bo w odpowiedziach jest wskazowka by zamienic na cos albo sin i nwm czy mozna tak
18 maj 15:17
PW: Można, ale odpowiedź jest zapisana źle. Miały być dwie liczby, a zapisałaś przedział
x∊(π/6, 5π/6)
18 maj 18:47
Iryt:
Ułamki piszemy za pomocą dużej litery U:
U{licznik} {mianownik} pomiń spację między klamrami.
18 maj 20:15
Ania: Tak, chodziło mi o zbiór dwuelemnotowy
dzieki za rady, jestem tu nowa i sie ucze obslugi
18 maj 21:42