matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyc objętość bryły ograniczonej przez powierzchnię o zadanych równaniach
chomiczek :
x
2
+ y
2
=9 , 2x+z =8 , z=0
18 maj 12:05
M:
18 lut 15:54
kerajs:
V=∫
−3
3
( ∫
−
√
9−x
2
√
9−x
2
(8−2x) dy )dx
20 lut 09:00