.
Oliwka: Podaj ile punktów wspólrzędnych ma prosta k z okęgiem o (O,6)( czyli promien okęgu wynosi 6)
jeżeli odległość postej k od środka okęgu jest równa
a) d=6
b) d=5
c) d=3
Zewnętrzna okręgu to inaczej prosta , która jest rozłączna z okręgiem.
18 maj 12:05
annabb:
a)1
b)2
c)2
18 maj 12:08
annabb:
18 maj 12:11
Oliwka: A jak obliczyć te
d = skąd to się wzieło ,że a) 1 b) 2 c)2
?
18 maj 12:23
annabb: z obrazka... ile punktów przecięcia
18 maj 12:28
Dominika: Z obrazka czyli te kreski co są ?
18 maj 12:47
annabb: to są proste k i zależnie od podpunktu każda w innym kolorze
do a) niebieska
do b) zielona
do c) fiolet
18 maj 12:50