.
OLA: wskaż współrzędne wierzchołka paraboli
y= 2x2 +2
18 maj 09:28
Jolanta: | | −b | |
wzór xw albo p = |
| w podanym zadaniu b=? |
| | 2a | |
18 maj 09:31
OLA: Totalnie tego nie rozumiem mógłby ktoś mi napisać rozwiązanie i opisanie w krokach co się
robi

? PROSZE chce to umieć
18 maj 09:34
fil: Jaka jest postac ogolna funkcji kwadratowej
18 maj 09:38
OLA: f(x)=ax2+bx+c
18 maj 09:39
Jolanta: Ola wzory to podstawa
y=ax2+bx+c to postac ogólna a nizej twoje zadanie
y=2x2 +2 a=2 c=2 b=?
18 maj 09:41
annabb: przecież to postać kanoniczna ...p=0 q=2 W=(0,2)
tablice maturalne strona 4 i porównaj
18 maj 10:32
annabb:
y= 2x2 + 2
y=a(x−p)2+q
a p nie ma na górze więc zero
18 maj 10:37