1 | ||
Ciąg (a,b,c) jest geometryczny, a ciągi (a+1,b−3, | c+7) i (3a−1, 2b−2, c−3) są | |
3 |
1 | ||
1) (a+1,b−3, | c+7) | |
3 |
1 | ||
2b−6=a+1+ | c+7 | |
3 |
1 | ||
2b=a+ | c+14 | |
3 |
3a−1+c+3 | ||
2b−2= | ||
2 |
1 | 3a+c−4 | |||
a+ | c+14−2= | /*2 | ||
3 | 2 |
2 | ||
2a+ | c+24=3a+c−4 | |
3 |
2 | |
c+28=a | |
3 |
1 | 2 | |||
( | c+21)2=( | c+28)c | ||
2 | 3 |
1 | |
c2+21c+441=U{2}[3}c2+28c | |
4 |
3 | 8 | ||
c2− | c2−7c+441=0 | ||
12 | 12 |
5 | ||
− | c2−7c+441=0 | |
12 |
−10 | 12 | 126 | ||||
c1=U{7−28}{ | =−21* | = | ||||
12 | −10 | 5 |
224 | 168 | 126 | ||||
( | , | , | )− geometryczny | |||
5 | 5 | 5 |
229 | 153 | 77 | ||||
( | , | , | )− arytmetyczny | |||
5 | 5 | 5 |
667 | 326 | 111 | ||||
( | , | , | )−−−− tu nie pasuje | |||
5 | 5 | 5 |
3a − 1 + c −3 | ||
2b − 2 = | ||
2 |
2 | ||
2a + | c + 24 = 3a + c − 4 | |
3 |
1 | ||
− | + 28 = a | |
3 |
1 | ||
tam przy − | c | |
3 |
1 | 1 | |||
2b=− | c+28+ | c+14 | ||
3 | 3 |
1 | ||
441=(− | c+28)*c | |
3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |