| V | ||
H= | ||
| πr2 |
| V | 2V | 2πr3+2V | ||||
Pc=2πr2+2πr*H=2πr2+2πr* | =2πr2+ | = | ||||
| πr2 | r | r |
| 2πr3+2V | ||
f(r)= | ||
| r |
| (6πr2)r−(2πr3+2V)*1 | 6πr3−2πr3−2V | 4πr3−2V | ||||
f'(r)= | = | = | ||||
| r2 | r2 | r2 |
| 1 | ||
πr3= | V | |
| 2 |
| V | ||
r3= | ||
| 2π |
| V | ||
r=3√ | ||
| 2π |
| V | V | 3√V*π | 4 | 3√V*π | ||||||||||||||||||||||||
H= | = | =V* | * | = | ||||||||||||||||||||||||
|
| 4 | V*π | π |
| V2*π3 | ||
w razie problemów w rozszyfrowaniu co się stało pomiędzy, gdzie jest jeszcze | ||
| 4π2 |
| V | ||
do momentu r3= | jest OK , dalej nie chciało mi się sprawdzać ![]() | |
| 2π |