logarytm
bob: Wartość wyrażenia 𝑙𝑜𝑔330−𝑙𝑜𝑔3 5 jest równa. w odpowiedzi jest log3150 ale
według mnie jest bład bo tak byłoby gdyby było dodawanie a tu jest odejmowanie i nie wiem jak
to rozwiązać ?
15 maj 14:02
Jerzy:
Błąd w odpowiedzi, albo w treści.
15 maj 14:03
bob: dzieki
15 maj 14:06
bob: a ile to jest?
15 maj 16:13
fil: log36
15 maj 16:15
Jerzy:
log36 = 1 + log32
15 maj 16:17
bob: podano mi prawidlową odpowiedz ma wyjść −1+log318 jak meczę się nad tym ?
16 maj 15:29
Jerzy:
@bob, to co ci podano wynosi dokładnie log36, tylko po co gmatwać ?
− 1 + log318 = −1 + log33 + log36 = − 1 + 1 + log36 = log36
A kto ci podał taką odpowiedź ?
16 maj 15:34
bob: szkoła
16 maj 15:54
Jerzy:
Co to znaczy szkoła ?
16 maj 16:00
bob: nauczyciel przysłał ze szkoły
16 maj 16:52
Jerzy:
Zapewniam cię,że odpowiedź log36 jest właściwa i najprostsza.
Nauczyciel równie dobrze mógł wysłać: log3(1/3) + log318
16 maj 16:57
ABC:
Jerzy ja bym podał 1+log
32
16 maj 16:59
Jerzy: ABC, spójrz 16:17 wczoraj
16 maj 17:04