matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
optymalizacja
fil:
W kulę o promieniu długości R wpisano stożek o maksymalnej objętości. Oblicz objętość tego stożka.
15 maj 12:06
fil:
nieaktualne juz
15 maj 12:18
Minato:
R
2
=r
2
+(H−R)
2
→ r
2
=...
1
V(r, H))=
πr
2
•H → V(H) = max
3
15 maj 12:20