matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Kwadrat
Joanna:
Pomocy m(×+1)−3m=×+2
15 maj 10:19
Jerzy:
Gdzie treść zadania ?
15 maj 10:20
Joanna:
Rozwiaz rownan8e z parametram m
15 maj 10:21
Jerzy:
mx + m − 3m = x + 2 mx − x =2 + 2m x(m − 2) = 2 + m
2 + m
x =
m − 2
15 maj 10:28