Podaj wszystkie pary liczb które spełniają równanie
Nowy: 2x+y=xy
14 maj 21:48
ICSP: y(x−1) = 2x
Dla x ≠ 1
szukane pary :
14 maj 21:50
Nowy: Super, dziękuję
14 maj 21:55
Mila:
x≠1
| | x−1+1 | | 1 | |
y=2* |
| =2*(1+ |
| )⇔ |
| | x−1 | | x−1 | |
14 maj 22:06
Nowy: Oh zjadłem słowo.. Liczby mają być całkowite.
Należy je podstwiać i tak robić metodą prób i błędów? Czy jest jakaś górna granica?
14 maj 22:21
ICSP: x − 1 | 2 ⇒ x = 3 v x = 2 v x = 0 v x = −1
y doliczysz z podanych wyżej wzorów.
14 maj 22:29
Nowy: Dzięki jeszcze raz
14 maj 22:31