Zadanie twierdzenie talesa
Ewa: Autobus, jadący ze średnią prędkością 40km/h trasę z Iłowa do Osmolina, przez Brzozów i
Sanniki, pokonuje w 48 minut.
Ile czasu będzie potrzebował bocian na przelot z Osmolina do Iłowa, lecąc z v=11,5 km/h?
14 maj 19:03
a7: chyba trzeba spojrzeć na mapę
14 maj 19:11
ABC:
ja mieszkam po drugiej stronie Wisły to nie jestem kompetentny w temacie
14 maj 19:16
Eta:
Czy w międzyczasie ........... wpadnie na łąki po żabki ?
14 maj 19:22
janek191:
| | km | | 48 | |
S = 40 |
| * |
| h = 32 km |
| | h | | 60 | |
wiec
| | 32 km | | 64 | |
t = |
| = |
| h |
| | 11,5 km/h | | 23 | |
14 maj 20:20
ABC:
janek a mapę na google przeanalizowałeś?
14 maj 20:23
janek191:
Nie
14 maj 20:25
14 maj 20:32
14 maj 21:39
annabb: ale chyba trzeba by uwzględnić jeszcze czas krążenia w kominach termicznych skoro to bocian
14 maj 22:00
jednak doleciał:
14 maj 22:41
i dla Ety:
14 maj 22:48