Siedzę nad tym 2 godziny i nadal nie wiem jak to zrobić
Jakub: Znajdź wszystkie pary p, q liczb całkowitych takie, że wielomian określony wzorem
W(x) = 1 – 2x – 9x2 + x3
spełnia warunki
W(p) = q i W(q) = p.
13 maj 23:04
13 maj 23:26
ABC:
A tak bardziej serio , chociaż nie jestem jeszcze jak Eta która zna wszystkie zbiory zadań na
pamięć ,ale coś tam w życiu widziałem:
Mirosław Grabowski , Karol Szymański "Zbiór zadań dla uczniów szkół średnich o
zainteresowaniach matematycznych" WSiP 1991 , zadanie 2.27
14 maj 00:10
Eta:
14 maj 00:12
ABC:
14 maj 00:13