xlnx | ||
∫ | dx | |
(1+x2)3 |
x | 1 | lnx | 1 | 1 | |||||
∫ | lnxdx=− | + | ∫ | dx | |||||
(1+x2)3 | 4 | (1+x2)2 | 4 | x(1+x2)2 |
x | 1 | lnx | 1 | 1 | |||||
∫ | lnxdx=− | + | ∫ | dx | |||||
(1+x2)3 | 4 | (1+x2)2 | 4 | x(1+x2)2 |
x | ||
∫ | lnxdx= | |
(1+x2)3 |
1 | lnx | 1 | (1+x2)2−x2(1+x2)−x2 | ||||
− | + | ∫ | dx | ||||
4 | (1+x2)2 | 4 | x(1+x2)2 |
x | 1 | lnx | 1 | 1 | 1 | x | |||||||
∫ | lnxdx=− | + | ∫ | dx− | ∫ | dx | |||||||
(1+x2)3 | 4 | (1+x2)2 | 4 | x | 4 | 1+x2 |
1 | x | |||
− | ∫ | dx | ||
4 | (1+x2)2 |
x | ||
∫ | lnxdx= | |
(1+x2)3 |
1 | lnx | 1 | 1 | 1 | 1 | |||||
− | + | ln|x|− | ln|1+x2|+ | +C | ||||||
4 | (1+x2)2 | 4 | 8 | 8 | 1+x2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |