matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie
Wojtekk:
π
Prosze o pomoc. W wycinek koła o promieniu R i kącie środkowym
wpisano okrąg. Oblicz
3
długość jego promienia.
27 lut 12:56
fikuś:
KA
{ok
=sin30
r
R−r
=sin30 r=(R−r)8*0,5 r=o,5r
27 lut 13:43
fikuś:
nie wiem dlaczego nie wszedłrysunek
27 lut 13:44