O liczbach rzeczywistych dodatnich a, b, x wiadomo że log2 x
kjo21: O liczbach rzeczywistych dodatnich a, b, x wiadomo że log
2x = a i log
6x = b. Ile jest równy
log
3 x?
13 maj 18:15
kjo21: Błąd w poleceniu, już poprawiam:
O liczbach rzeczywistych dodatnich a, b, x wiadomo że log2x = a i log3x = b. Ile jest równy
log6x?
13 maj 18:16
ABC: nie wiem czy twoja odpowiedź jest ok
policz logx3 jako logx6−logx2 a potem odwróć
13 maj 18:19
ABC:
no ze zmienioną treścią to tak

teraz policz log
x6 jako log
x2+logx3 a potem odwróć
13 maj 18:20
kjo21: Czyli tak?
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | a+b | |
logx2+logx3 = |
| + |
| = |
| + |
| = |
| |
| | log2x | | log3x | | a | | b | | ab | |
13 maj 18:28
ABC:
tak
13 maj 18:45
kjo21: Ale nie jest to ten sam wynik, co powinienem z tym zrobić?
13 maj 18:50
ABC: jaki typ ... przecież masz obliczyć log6x , musisz jeszcze końcowy wynik odwrócić
13 maj 18:51
kjo21: aa no tak!
13 maj 18:55
albrechtPL:

ββββ
6 kwi 20:09
Piżmowuł_PL:

@albrechtPL CZEMU TWOJA FUNKCJA JEST TAKA NARCYSTYCZNA


?
6 kwi 20:16
albrechtPL:
6 kwi 20:24
janek191:
Powinien być kolor czerwony
6 kwi 20:25