Wyznaczyć oryginał dla transformaty
Mariusz: Wyznaczyć oryginał dla transformaty:
| | 2s2+s+4 | |
F(s)= |
| |
| | s(6s2+5s+1) | |
| | −5±1 | | 1 | |
S1,2= |
| =− |
| ; −0,5 |
| | 12 | | 3 | |
Czy do tego momentu jest dobrze ?
13 maj 17:53
jc: Anie lepiej bez ułamków?
| | 2s2+s+4 | | a | | b | | c | |
F(s)= |
| = |
| + |
| + |
| |
| | s(2s+1)(3s+1) | | s | | 2s+1 | | 3s+1 | |
13 maj 18:51
Mariusz: A wersja z ułamkami jest źle ?
13 maj 19:41
jc: Możesz z ułamkami, ale wydaje mi się, że bez ułamków będzie prościej.
Ułamki pewnie będziesz miał później.
13 maj 19:47