zadanie na wektorach
dsaw: Dane są wektory →u= [−1, 32] i →w. Wyznacz współrzędne wektora →w, jeśli 2→u − →w = →0
o co chodzi z tym wektorem →0, wytłumaczy ktoś to zadanie i krok po kroku rozwiązanie?
13 maj 12:38
ABC: wektor zerowy ma współrzędne [0,0] w tym przypadku
13 maj 12:42
Jerzy:
2u = 2*[−1,32] [−2,64]
2u − w = [0,0]
[2.64] − w = [0,0]
[2,64] − [−2,−64] = [0,0]
w = [−2,−64]
13 maj 12:45
Jerzy:
Pomyłka od trzeciej linijki:
[−2,64] − w = [0,0]
[−2,64] − [−2,64] = [0,0]
w = [−2,64]
13 maj 12:49
dsaw: dziękuję bardzo
13 maj 12:51