matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad
fil:
2x − 1
Wykres funkcji f(x) =
przesunieto o vector [−3, 2] i otrzymano wykres funkcji
3 − 5x
y = g(x).
1
Oblicz lim
x−>−inf
g(x)
13 maj 11:52
Jerzy:
2(x + 3) − 1
g(x) =
+ 2 , i działaj dalej.
3 − 5(x + 3)
13 maj 11:56
fil:
5
−
?
8
13 maj 12:05