Jak przy jednej wspolrzednej napisac rowanie ogolne?
acetyl: Jak przy jednej wspolrzednej napisac rowanie ogolne?
nie wiem jak to zapisac, a jest to czesto przydatne, i wtedy mam jedna niewiadomą, prosze o
pomoc
13 maj 11:21
Jerzy:
Nie wypisuj bredni, tylko podaj treść zadania .
13 maj 11:22
acetyl: Punkt A = (7,− 1) jest wierzchołkiem trójkąta równoramiennego ABC , w którym |AC | = |BC | .
Obie współrzędne wierzchołka C są liczbami ujemnymi. Okrąg wpisany w trójkąt ABC ma równanie
x2 + y2 = 10 . Oblicz współrzędne wierzchołków B i C tego trójkąta.
zadanie z matury 2018
moje pytanie to jak napisac rownanie ogolne prostej przechodzacej przez punkt A
13 maj 11:25
13 maj 11:41
13 maj 11:42
acetyl: dziekuje
13 maj 12:13