matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocyyy
Ela:
Nie korzystajac z tablic ani kalkulatora oblicz wartosc wyrazen: 1.cos
2
11+cos
2
79 2.sin
2
42+ sin
2
48
27 lut 12:26
tim:
cos 79 = cos 90 − 11 = sin 11 sin 48 = sin 90 − 42 = cos 42 sin
2
a + cos
2
a = 1
27 lut 12:42