Rozwiaż uklad rownan
proszeopomoc: Rozwiaz uklad rownan metoda Kroneckera−Capellego
x1+3x2−x3+ 3x4=4
2x1+2x2+x3+ 5x4=5
3x1+5x2+8x4=7
wszystko pod jedna klamerka
12 maj 17:21
wredulus_pospolitus:
Wiesz co to za metoda

Jeżeli tak −−− to w czym problem,
Jeżeli nie −−− to zapoznaj się z teorią
12 maj 17:26
jc: Na czym polega metoda Kroneckera − Capellego?
Pytam, bo łatwo znaleźć twierdzenie Croneckera − Capellego, ale z metodą jest trudniej.
12 maj 18:19
Mariusz:
Ale tutaj twierdzenie Kroneckera − Capellego powinno wystarczyć
bo pozwala ono stwierdzić czy układ jest sprzeczny czy nie
Metody Kroneckera − Capellego jeszcze nie znalazłem
R(A)=2
R(U)=3
12 maj 18:56
WhiskeyTaster: I zapewne nie znajdziesz, bo zapewne nie istnieje. Dla niektórych metoda i twierdzenie to jest
to samo − byle się wynik zgadzał
12 maj 18:59
12 maj 18:59