!!
Kostewycz Marta: Narysuj punkty: G=(2,2), H=(−2,4, 2). Jaka jest długość odcinka GH?
12 maj 13:34
wredulus_pospolitus:
zapisz jeszcze raz H tak byśmy wiedzieli jakie są współrzędne tegoż punktu
12 maj 13:35
Kostewycz Marta: H=(−2,4, 2)
12 maj 13:35
wredulus_pospolitus:
który przecinek odpowiada za oddzielenie części całkowitej od ułamkowej a który na oddzielenie
współrzędnych punktu
12 maj 13:37
Kostewycz Marta: nwm
12 maj 13:39
wredulus_pospolitus:
To się najpierw dowiedz jak wygląda zadanie
12 maj 13:41
Jerzy:
Jeśli H to punkt w R3, to G musi mieć trzy współrzędne.
12 maj 13:48
PW: \Sądzę, że jest to oczywiste. Przecinek oddziela część całkowitą od ułamkowej. Przecinek i
następująca po nim spacja oddzielają współrzędne.punktu.
12 maj 13:50
PW: Źle zostały zapisane współrzędne punktu G − powinno być (2, 2).
12 maj 13:51
Leszek: Dlatego powinno sie oddzielac liczby nie przecinkiem a srednikiem
A= ( 2,3 ; 3 ) natomiast zapis A= ( 2,3,3 ) jest nie jednoznaczny , matematyka do nauka
logicznego i scislego rozumowania , pisania i.t.d
12 maj 19:05
Mariusz:
Skorzystaj z twierdzenia Pitagorasa
12 maj 19:17