zbiór wartości funkcji logarytmicznej z pierwiastkiem
Anon: Wyznacz zbiór wartości funkcji określonej wzorem f (x) = log0,5 √(4− x2) : (x2 +1)
11 maj 18:15
Anon: przekształciłem wzór f(x) na −0,5 log2 [ (4−x2) : (x2+1) ] i nie mam pomysłu co dalej
zrobić
11 maj 18:27
wredulus_pospolitus:
1) DZIEDZINA

2)
| 4 − x2 | | −x2 − 1 + 5 | | 5 | |
| = |
| = −1 + |
| |
| x2+1 | | x2 + 1 | | x2+1 | |
3) określasz zbiór wartości f(x)
11 maj 18:35
Anon: 1) i 2) mam, problem jest z 3), nie wiem jak określić zbiór wartości takiej funkcji
11 maj 18:58
wredulus_pospolitus:
a jaką masz dziedzinę
11 maj 19:14
Anon: x∊(−2,2)
11 maj 19:41