matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz Macierze
proszeopomoc:
https://prnt.sc/sesh1y
11 maj 17:56
getin:
a) det A = 1, det B = −1, det C = −1 b) A + 2B = = [1 −4 6] [−2 5 −4] [4 −2 1] c) C − A = = [−6 5 −3] [ 2 −5 1] [ 0 5 0] d) A*B = = [10 −9 3] [−5 4 −1] [ 2 −1 0] e) C*B = = [−1 10 −8] [ 2 −9 6] [−3 9 −5]
11 maj 20:22