a2sin2α(cosβ + 1 | ||
Wykaz ze pole powierzchni calkowitej tego ostroslupa jest rowne | ||
4cosβ |
a | b | ||
= | |||
sin90 | sinα |
a | c | ||
= | |||
sin90 | sin(90−α) |
a*sinα*a*cosα | a2*sin2α | |||
Pp= | = | |||
2 | 4 |
a*sinα+a*cosα−1 | a(sinα+cosα−1) | |||
r= | = | |||
2 | 2 |
| ||||||||
cosβ= | ||||||||
h |
a(sinα+cosα−1) | ||
h1*cosβ= | ||
2 |
a(sinα+cosα−1) | ||
h1= | ||
2cosβ |
1 | a(sinα+cosα−1) | a2(sinα+cosα−1) | ||||
Pb1= | *a* | = | ||||
2 | 2cosβ | 4cosβ |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |