matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zamień
Student :
Jak z postaci (n+1)2
n
przejść do n2
n+1
?
11 maj 15:08
Nienor:
Te postacie nie są sobie równe: (n+1)2
n
= n2
n+1
(n+1)2
n
= 2n2
n
n+1 = 2n to nie jest tożsamość. Może chodzi o (n+n)2
n
= n2
n+1
?
11 maj 15:50