10 | ||
ma dwa różne rozwiązania, których suma odwrotności jest mniejsza od | ||
9 |
1 | 1 | 10 | |||
+ | < | ||||
x1 | x2 | 9 |
x2+x1 | 10 | ||
< | |||
x1*x2 | 9 |
3m−2 | 10 | ||
< | |||
2m2−5m−3 | 9 |
(3m−2)9−10(2m2−5m−3) | |
<0 | |
18m2−45−27 |
27m−18−20m2+50m+30 | |
<0 | |
18m2−45m−27 |
−3 | 1 | |||
m1= | m2=4 v m3=− | m4=3 | ||
20 | 2 |
1 | 3 | |||
m∊(−∞; −4) U (−4;− | ) U (− | ;3) U (4;+∞) | ||
2 | 20 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |