2x−6 | 4x−12 | |||
Zbadaj przebieg zmienności funkcji f(x)= (x−3)+ | + | + ... | ||
x+2 | (x+2)2 |
2(x−3) | 22(x−3) | |||
f(x) = (x−3) + | + | = ... | ||
x+2 | (x+2)2 |
2(x − 3) | 4(x − 3) | |||
f(x) = (x − 3) + | + | |||
x + 2 | (x + 2)2 |
2 | ||
W takim razie czy jest to szereg geometryczny o ilorazie q= | ||
x+2 |
2 | ||
|q|<1⇔ | <1⇔x<−4 lub x>0 | |
|x+2| |
1 | (x−3)*(x+2) | ||||||||||||
S(x)=(x−3)* | = | ⇔ | |||||||||||
| x |
x2−x−6 | ||
f(x)= | ||
x |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |