Przeprowadzimy badanie przebiegu zmienności funkcji f(x)=x+
. Następnie, korzystając z
x−2
otrzymanego wykresu, znajdziemy wykres funkcji y=g(m), będącej liczbą rozwiązań równania
4
|x+
|=m gdzie m∊R
x−2
Potrafię przeprowadzić badanie przebiegu zmienności, ale ktoś wie o co chodzi w drugiej części
tego zad?
10 maj 21:23
HGH: Narysuj wykres tej funkcji już z wart. bezwgledna i nastepnie opisz dla jakich wartosci
parametru m ile ma rozwiazan. Nastepnie rysujesz funkcje g(m) która dla danego m
przyporzadkowywuje mu liczbe rozwiązań funkcji f(x)